Cum se poate achiziţiona un calculator cu bani de la stat? VEZI detalii!

Valoarea minimă a burselor primite de elevi în anul şcolar 2020-2021, fie că vorbim despre cele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, se va ridica la 150 de lei.

Potrivit legii nr. 38/2019, valoarea minimă a tuturor burselor primite de elevi, respectiv bursa de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, trebuie stabilită anual prin hotărâre de Guvern.

Astfel, potrivit avocatnet.ro, cuantumul minim pentru fiecare dintre bursele acordate copiilor în următorul an școlar (2020-2021) va fi de 150 de lei, dar, în măsura în care acest lucru este posibil, primăriile vor putea decide să dea mai mulți bani elevilor.

Pentru anul şcolar 2019-2020, valoarea burselor la care au dreptul elevii din învățământul preuniversitar s-a păstrat la nivelul din anul anterior, fără să se stabilească clar valoarea minimă a acestora.

Calculatoare noi pentru elevi

De asemenea, un alt proiect aflat în dezbatere publică la MEC le va da posibilitate elevilor și studenților să ceară și în acest an bani pentru cumpărarea de calculatoare noi.

Astfel, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat pot primi, în cadrul programului “Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou.

Valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului. După cum stabilește calendarul conținut de proiect, cererile pentru acordarea banilor se pot depune până în data de 17 aprilie 2020, listele beneficiarilor urmând să se publice în 26 mai.

Elevii și studenții care vor depune cereri vor primi bonurile valorice în valoare de 200 de euro în perioada 27 iulie – 14 august 2020, iar între 27 iulie și 12 octombrie vor putea cumpăra calculatoarele. Beneficiari ai programului vor putea fi tinerii care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei, iar ajutorul bănesc se va acorda o singură dată în cadrul unei familii, familii fiind considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook