Conducerea judetului nu crede in potentialul economic al Salajului

Consilierii judeteni PNL se straduiesc sa-l convinga pe Tiberiu Marc de utilitatea investitiei intr-o platforma industriala in care sa fie atrasi noi investitori

Consiliul Judetean nu a alocat nici anul acesta nici un leu pentru infiintarea unui parc industrial la Zalau. Pentru parcul industrial, Consiliul Judetean Salaj a cuprins in 2017 100.000 lei pentru studiu de oportunitate si proiectare, dar banii nu au fost cheltuiti.

Apoi in 2018 si 2019 nu s-au mai alocat deloc bani pentru aceasta investitie.
Consilierul judetean PNL Radu Capalnasiu, fostul primar al Zalaului, spune ca este pacat ca nici anul acesta nu se face nimic pentru un parc industrial, apreciind ca ar putea fi un succes pentru investitii in oras, dand exemplu parcul industrial din Jibou, ocupat la capacitate maxima si in curs de extindere. Capalnasiu spune ca au fost doua firme care au vrut sa vina la Zalau intr-un parc industrial, dar nu au avut unde. Sustine ca nu este tarziu sa se aloce bani, pentru ca exista rezerve bugetare, sau poate fi construit chiar in parteneriat cu Primaria Zalau.

Tiberiu Marc a replicat ca a avut discutii cu mai multi administratori ai unor parcuri industriale si ca majoritatea s-au construit prin programe guvernamentale sau europene, iar in acest moment nu exista aceste surse de finantare. Marc mai spune ca toate parcurile industriale sunt construite pe terenuri publice si ca, poate ar fi bine sa fie achizitioant teren unde sa fie duse utilitatile, din bugetul Consiliului Judetean, dar ca e nevoie de o analiza mai ampla potrivit graiulsalajului.ro. 

Radu Capalnasiu spune ca solutii ar fi, chiar si un parteneriat public privat, si ca ar trebui tinut cont ca trebuie create oportunitati pentru tineri, sa nu mai plece in judetele vecine sau peste hotare.
Tiberiu Marc spune in schimb ca a intrebat Clubul oamenilor de afaceri si ca membrii acestuia sustin ca problema acuta este lipsa fortei de munca, lasand sa se inteleaga ca riscul ar fi ca parcul sa fie construit si sa nu aiba cine munci acolo. Marc a spus pe de alta parte ca este dispus sa reia discutiile, iar subiectul parcului industrial va fi mai fi abordat anul acesta.
Consilierul judetean PNL Adrian Margin s-a si angajat ca, pana la urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean, sa aduca toate propunerile, un plan de business, tot ce este necesar pentru infiintarea unui parc industrial la Zalau.
Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook