Comisia specială începe marţi să voteze modificările la Codul Penal

15 mai 2018

Comisia specială pentru legile justiţiei va începe, marţi, să voteze modificările la Codul Penal, printre amendamente regăsindu-se cel care prevede că reţinerea pe motive netemeinice se pedepseşte cu închisoarea, iar pedepsele până la trei ani se execută la domiciliu.

“Începem cu votul pe Codul penal. După ce terminăm Codul Penal, îl începem pe cel de Procedură Civilă. Întâi vor fi discuţii pe Codul de Procedură Civilă, care are zece articole şi îl terminăm în şedinţa de miercuri, dar Codul Penal va dura, marţi, joi, vineri sau cât durează votul, pentru că sunt multe articole”, a declarat preşedintele Comisiei special pentru legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache.

La Comisia specială pentru legile justiţiei au fost depuse peste 100 de amendamente proiectul de modificare a Codurilor Penale, aceste propuneri venind din partea parlamentarilor PSD, ALDE şi UDMR.

Un amendament depus la comisia condusă de Florin Iordache şi care va fi votat marţi este cel care prevede că procesul de confiscare extinsă se poate aplica “numai dacă există probe certe că bunurile respective provin din activităţi infracţionale”.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook