CNAIR anunţă că vrea să pună… „muzică” pe autostrăzile din România

CNAIR anunţă că doreşte să traseze marcaje rezonatoare pe autostrada Nădlac-Arad-Timişoara, care să „cânte” melodii româneşti celebre. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că vrea să pună… „muzică” pe autostrăzile, cele puţine, din România.

Totul, pentru ca drumurile să fie mai sigure. CNAIR vrea să împrumute idei ale autorităţilor din Ungaria sau Danemarca, ţări care, cu ajutorul unor marcaje rezonatoare, au făcut autostrăzile să… „cânte”.

Ne explică Flavius Pavel, director în compania de autostrăzi: „Sunt niște marcaje transversale, rezonatoare, care se vor realiza la anumite distanțe, în grupuri de un număr de linii, astfel că se transformă hertzii în sunete muzicale. Ca să poți să asculți melodia în caroserie, în mașină, trebuie să respecți o anumită viteză. Viteza care este impusă pe indicatoare scrie aradon.ro.

Cine nu respectă viteza nu va putea auzi muzica, pentru că muzica se distorsionează și nu auzi melodia. Astfel îi facem pe conducători să respecte viteza ca să nu mai producă accidente rutiere”. Aşadar, dacă vom circula cu viteza maximă legală, vom putea auzi „Ciocârlia”, cea mai renumită piesă românească.
Program-pilot
Reprezentanţii CNAIR spun că, în primă fază, „autostrăzile muzicale” vor fi testate în cadrul unui program pilot pe un segment al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, după care va ajunge şi pe autostrada din vestul ţării. Lucrările ar urma să fie realizate în regie proprie de către compania de autostrăzi, iar piesa va fi adaptată marcajelor rezonatoare de către Universitatea de Muzică.

VA PREZENTAM MAI JOS UN EXEMPLU DE AUTOSTRADA MUZICALA!

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook