Cinci tone de precursori de heroină, descoperite la vama Nădlac

Captură record de droguri la Vama Nădlac. Greu de crezut, greu de imaginat şi greu de măsurat: 5 tone de precursori de heroină și 20 de kg de cocaină au fost confiscate la punctul de trecere al frontierei Nădlac.

Potrivit Mediafax, procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat, vineri, că în urma unui control de rutină efectuat pe 22 august la punctul de trecere al frontierei Nădlac, au fost confiscate 5 tone de precursori de heroină și peste 20 de kilograme de cocaine.

„În urma unui control de rutină, efectuat pe 22 august, de către Poliția de Frontieră în punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, asupra unui ansamblu de vehicule înmatriculate în străinătate și conduse de un cetățean străin, au fost găsite aproximativ 5 tone de anhidridă acetică și 20 de kilograme de cocaină de o puritate de aproximativ 99 la sută”, a declarat Felix Bănilă.

Șeful DIICOT a mai precizat că ansamblul de vehicule urma să tranziteze teritoriul României. În ceea ce-l privește pe șoferul ansamblului, potrivit lui Bănilă, procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă care a fost admisă de instanță pentru o perioadă de 30 de zile.
Șeful DIICOT nu a oferit alte amănunte legate de „captura” de la Nădlac, spunând că o anchetă este în plină desfășurare.
Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook