CIA poate sparge orice router, nu si al Apple

21 iunie 2017

CIA are capacitatea de a sparge orice router al oricarui producator de echipamente de retea, dar aparent cele ale Apple scapa “nevatamate”.

CIA, da acea agentie de spionaj din SUA, are de cativa ani de zile capacitatea de a sparge orice fel de router care faciliteaza accesul la internet pentru orice fel de persoana de pe planeta.

Informatia a fost dezvaluita de catre cei de la Wikileaks, acestia spunandu-ne ca CIA a monitorizat diverse tipuri de modele de routere timp de cativa ani a preluat multe informatii din ele. Un hackt numit CherryBlossom le permite celor de la CIA sa monitorizeze intreaga activitate pe internet a victimei al carui router a fost spart.

Mai mult decat atat, CIA poate redirectiona acea persoana catre un website propriu in care stogheaza fisiere de tip malware cu care le poate infecta calculatoarele pentru a fura si datele stocate in ele. Cei de la WikiLeaks au publicat documente care confirma ca 25 de modele de routere de la diversi producatori pot fi sparte de catre CIA, dar numarul real este cu siguranta mult mai mare. Partea interesanta este ca printre acele routere pe care CIA le poate sparge nu se afla si AirPort sau Time Capsule, routerul pe care compania Apple il vinde de ani de zile.

 Asus, Belkin, Buffalo, Dell, Dlink, Linksys, Motorola, Netgear, Senao si US Robotics sunt companiile ale caror routere pot fi sparte de catre CIA in momentul de fata. E greu de spus daca lipsa produselor companiei Apple sugereaza faptul ca deocamdata CIA nu a gasit o metoda de a le sparge, sau documentele divulgare nu confirma inca acest lucru.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook