Carantină totală în Europa din cauza coronavirus

Guvernele statelor europene au un mesaj dur de transmis: blocajul provocat de epidemia de coronavirus nu poate dura prea mult timp pentru că, altfel, căderea economică ar putea avea consecinţe mai grave decât boala infecţioasă provocată de virusul COVID-19, conform unei analize publicate de Politico.

Pe măsură ce statele din lumea întreagă lansează pachete de salvare de miliarde de euro, acestea ştiu că rezolvă problema doar pe termen scurt. Liderii sunt cu ochii pe calendar şi încearcă să calculeze când ar trebui să le spună oamenilor să se întoarcă la muncă, cu riscul apariţiei unui nou ciclu al infectării şi a unui număr mai mare de victime, arată analiza Politico, citată de G4Media.

Cum gestionează Franţa criza de coronavirus

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit despre marea provocare de a găsi un echilibru între măsurile de auto-izolare și distanță socială deoarece este nevoie ca economia să fie ţinută în viaţă.

”Este imposibil să trăim – chiar și în auto izolare – și să tratăm oameni, dacă nu continuăm activitatea economică, aceasta fiind cea care, simplu spus, ne permite să trăim”, a spus Macron, în timp ce prezida un ”task force” economic creat pentru a gestiona efectele crizei.

Macron a mai avertizat publicul că apariția unui vaccin nu este iminentă, și probabil acest lucru nu se va întâmpla până în 2021. Mesajul este clar: Nu va fi posibil ca oamenii să stea până atunci acasă. Este o situație imposibilă. Pe de-o parte, măsurile de distanță sociale pot reduce numărul de infectări și de victime, dar pe de altă parte o criză economică profundă ar goli veniturile statului care plătește pentru serviciile publice de sănătate și de utilități.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook