Bolojan: Am putea ajunge la sute de cazuri COVID-19, în Bihor

Edil-șef al Oradiei și lider al PNL Bihor, Bolojan afirmă că, de acum, prioritatea este încetinirea răspândirii COVID-19. România ar trebui să se aștepte la mii de cazuri, iar Bihorul la sute de cazuri, în perioada următoare.

Ilie Bolojan a ales să se adreseze cetățenilor printr-un VIDEO LIVE, pe Facebook, direct din biroul său de la Primăria Oradea. Primarul Oradiei trage un semnal de alarmă și spune că într-o lună, două, ne-am putea confrunta cu sute de cazuri și în județul Bihor, având în vedere faptul că este un județ de tranzit.

De asemenea, România s-ar putea confrunta cu 10.000 de cazuri, în perioada următoare. Dr. Gheorghe Carp va coordona activitatea medicală împotriva COVID-19, în Bihor, iar medicilor li s-a recomandat să interneze, cu prudență, pentru a păstra capacitatea de internare, în fața unui val de îmbolnăviri cu coronavirus.

Spicuim din declarațiile primarului: “În România avem azi 158 de cazuri, dar probabil sunt mult mai multe cazuri. Și în județul Bihor avem aceeași situație, pentru că suntem un județ de tranzit. Avem și mulți poate purtători care nu simt acest lucru, care nu știu că au coronavirusul și îl pot trata ca pe o răceală.

Există o probabilitate foarte mare să avem mai multe cazuri în Oradea și județul Bihor care nu au fost detectate și care să se considere și să se poarte, poate, normal.
Nu se mai pune problema să oprim acest virus ci să întârziem răspândirea acestei infecții. Dacă azi avem un caz înregistrat, s-ar putea ca într-o lună, două, să ajungem la sute de cazuri, în județul Bihor. Putem estima că tot al cincilea caz va necesita o spitalizare și afectează de obicei persoanele vârstnice, care au boli asociate cu vârsta – cardiovasculare, diabet, cancer.”

În plan local, sunt 50 de paturi de terapie intensivă, dar trebuie să gestioneze și celelalte cazuri, altele decât COVID-19.

Bolojan: “Nu se mai pune problema să oprim acest virus. Principala problemă este să încetinim viteza de răspândire a coronavirusului. Cu cât vom avea mai puțini oameni infestați, vom avea mai puține cazuri internate în spitale și mai mult personal medical disponibil să rezolve celelalte cazuri. Să facem tot ce depinde de noi, ca virusul să se răspândească cât mai lent.

Avem nevoie de echipamente, kituri, dezinfectați, analizoare. Starea de urgență ne permite să facem achiziții în regim de urgență și să fie livrate într-un timp cât mai scurt”.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook