Bistrita: Acuzații de proxenetism și automutilare la Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean

Consiliul Tinerilor Instituționalizați a sesizat DGASPC Bistrița-Năsăud și Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean cu privire la un caz de proxenetism și unul de automutilare, petrecute la Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean.

Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean este în mijlocul unui scandal, după ce Consiliul Tinerilor Instituționalizați a depus sesizări la mai multe instituții, printre care Direcția pentru Protecția Copilului sau Judecătoria Beclean, în care atrăgea atenția asupra unor abuzuri petrecute la Beclean.

„Consiliul Tinerilor Instituționalizați a sesizat DGASPC Bistrița-Năsăud, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Avocatul Poporului – Avocatul Copilului, în legătură cu 3 cazuri de abuz raportate de către colegii noștri din Bistrița-Năsăud”, a postat ONG-ul pe pagina de Facebook.

Reprezentanții DGASPC au confirmat existența unei sesizări depuse astăzi la instituție, care vizează Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean, însă a refuzat să dea vreo informație în acest sens, precizând că este în derulare o anchetă în acest sens scrie bistriteanul.ro.

Potrivit președintelui Consiliului Tinerilor Instituționalizați Andreeas Novacovici ar fi vorba despre o adolescentă de 16 ani, care se prostituează cu știința angajaților centrului și un alt caz de automutilare. Un alt adolescent de 15 ani s-ar automutila de ceva vreme, tăindu-se pe brațe, și nici în acest caz angajații centrului nu ar fi luat nicio măsură și nici măcar nu l-ar fi dus la un control medical pentru a-i fi îngrijite rănile.

Foto: dgaspcbn.ro

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook