Bihor. Primarul acuză Guvernul că blochează dezvoltarea Oradiei printr-o „măsură tembelă”

Proiectele pe fonduri europene ale Oradiei au de suferit după adoptarea ordonanței 114, care cuprinde mai multe măsuri fiscal-bugetare și în domeniul investitiilor publice, măsuri clasificate de Ilie Bolojan ca fiind nepregătite și „tembele”.

Primarul Ilie Bolojan spune că Ordonanța 114 a modificat modul prin care care se efectuează controlul înainte de publicarea licitațiilor cu finanțare europeană, fapt ce generează blocaje și întârzieri în ceea ce privește absorbția de fonduri europene.

„S-a făcut destul de mare tapaj la finalul anului trecut cu privire la Ordonța 114 care stabilește măsuri de impozitare suplimentară în sectorul bancar și cel de energie și telecomunicații, dar nu s-a scris aproape nimic despre încă un articol al acestei ordonanțe care schimbă modalitatea de verificare a licitațiilor la proiectele europene. Așa cum știți, aveam o procedură în care noi trimiteam în serviciul electronic care era gestionat de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice toate procedurile de licitație și aveam deci un parcurs clar care ne permitea să derulăm procedurile. Prin modificarea care a fost adusă prin această Ordonanță, practic această verificare la licitațiile pentru proiectele europene nu se mai face de către ANAP, ci a fost trecută verificarea la autoritățile de management. Practic, la fiecare minister care gestionează aceste proiecte europene, fără să fie o pregătire prealabilă în acest sens”, a explicat Ilie Bolojan în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni, 28 ianuarie.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook