Bolojan vrea o alianță între aeroporturile din Oradea și Debrețin

O dată ce, împreună cu liberalii săi din Consiliul Județean, a luat în mână problema Aeroportului Oradea, iată că Ilie Bolojan ar merge pe varianta colaborării dintre Aeroporturile Oradea și Debrețin.

„Rezultatele nu pot veni de pe o zi pe alta. Să se analizeze și posibilitatea unei alianțe, a unei colaborări, pentru că suntem într-un triunghi Cluj – Debrețin – Timișoara.

Cu cât un aeroport este mai aproape de noi, cu atât interferează mai mult cu Oradea. E clar că cele două aeroporturi interferează. Jumătate dintre pasagerii din Debrețin vorbesc limba română. Nu există decât două variante: sau o competiție dură cu aeroportul din Debrețin, în care ambele vor avea de pierdut sau o colaborare, o alianță”, declară acum primarul de Oradea potrivit bihon.ro.

Acesta consideră că o alianță Oradea + Debrețin ar presupune zboruri cu destinații care să nu se suprapună, pentru ca aceste două aeroporturi „să nu se canibalizeze”.

Chiar dacă Bolojan & PNL se implică acum activ în rezolvarea problemelor grave de la Aeroport, aerogara rămâne totuși sub tutela Consiliului Județean Bihor. „Este obligatoriu să existe o înțelegere între Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, așa cum este și la Debrețin, care să aibă la bază dezvoltarea Aeroportului Oradea”, arată liderul liberal.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook