Arad: Cultura Austriacă, în centrul atenției

14 noiembrie 2017

Marți și miercuri, 14 și 15 noiembrie, la Arad vor fi aniversate Zilele Culturii Austriece, în organizarea Centrului Cultural Județean. Festivitățile vor fi deschise marți, 14 noiembrie, la ora 16, în Sala Regele Ferdinand din Primăria Arad.

Tot acolo se vor desfășura și conferințele „Aufklärung-ul Mariei Theresia și Banatul Imperial”, susținută de prof. Univ. dr. Victor Neumann și „Moștenira Teresiană în județul Arad”, susținută de prof. dr. Doru Sinaci. În încheierea primei zile, Sala Ferdinand va găzdui un concert cameral oferit de Koehne Quartett din Viena. Din programul concertului fac parte lucrări de Schubert, Mozart și Gershwin.

A doua zi a festivităților dedicate culturii austriece la Arad va fi găzduită de Sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă din Arad. Pe 15 noiembrie, de la ora 17, aici se va desfășura vernisajul expoziției „Cetatea Aradului”, care va putea fi vizitată până pe 30 noiembrie. Koehne Quartett din Viena va fi cel care va încheia și cea de-a doua zi a festivităților – și implicit Zilele Culturii Austriece la Arad, ediția 2017 – cu un concert cameral.

Ediția de anul acesta este dedicată Mariei Theresia a Austriei, cu ocazia împlinirii în mai 2017 a trei secole de la nașterea acesteia. Pe lângă personalitatea complexă a acestei împărătese, în cadrul celor dou ăzile de manifestări culturale va fi reliefată și moștenirea lăsată de către ea Aradului.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook