André Rieu, pentru prima oară în fața publicului clujean | foto-video

Pentru prima oară în inima Transilvaniei, faimosul violonist olandez și orchestra sa au ridicat în picioare sala la prima din cele patru reprezentații pe care le vor oferi pe malul Someșului Mic.

După ce toate biletele au fost vândute ca pâinea caldă, mii de clujeni, dar și persoane venite din alte părți ale țării, sau chiar de peste hotare, aveau așteptări mari de la André Rieu și Orchestra Johann Strauss.

Iar artiștii de pe scena amplasată în Sala Polivalentă arhiplină nu au dezamăgit, jucându-se cu emoțiile celor care au venit să-i vadă pe viu pe unii dintre cei mai îndrăgiți muzicieni din lume la această oră.

Ca să destindă atmosfera, André Rieu a mângâiat orgoliul clujenilor cu câteva „născociri” nevinovate, nu înainte de a saluta publicul în limba română.

„Mereu când încheiam concertul, mă duceam la hotel, mă îmbrăcam în pijamale, mă puneam în pat, mă înveleam bine de tot și, oriunde m-aș fi aflat în lumea asta mare, din Singapore până în America de Sud, mă gândeam doar la Cluj!”, a glumit artistul, care a continuat în aceeași notă. „Mi s-a spus că publicul care iubește cel mai mult muzica este la Cluj!”, a fost declarația care i-a cucerit pe cei prezenți, stârnind valuri de hohote scrie monitorulcj.ro.

ÎNLĂCRIMAȚI DE VOCI ANGELICE, PURTAȚI DE RITMURILE VALSULUI

Pe scenă au urcat apoi renumiții tenori din The Platin Tenors, Gary Bennett (Tasmania), Mavrák Béla (Ungaria) și Serge Bosch (Belgia), care au interpretat câteva melodii faimoase, printre careVolaré (Domenico Modugno) sau Nessun Dorma (Turandot – Giacomo Puccini).

Dacă glumele și poveștile lui Rieu i-au amuzat pe spectatori, sopranele Anna Majchrzak, Donij van Doorn (ambele Olanda) și Christina Petrou (Marea Britanie) au emoționat până la lacrimi publicul. Unii au stat cu nodul în gât, alții au lăsat șiroaiele de lacrimi să curgă pe obraz în timp ce vocile angelice interpretau melodii precum Hallelujah (Leonard Cohen) sau You raise me up (Secret Garden).

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook