ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL 2. Astăzi decidem viitorul României pentru următorii cinci ani

Peste 255.853 de români au votat în țară în prima oră de la deschiderea urnelor, duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). Prezenţa la vot la ora 08.00 este de 1.40%.

Primarul Capitalei Gabriela Firea și ministrul de Interne Marcel Vela s-au prezentat duminică, ora 7.00, la urne. Gabriela Firea a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru „ca toți cetățenii să fie respectați, pentru un dialog mai direct cu toți cetățenii din România, mai apropiat, mai cald pentru înțelegerea nevoilor tuturor, pentru respectul valorilor câștigate după Revoluție”.

 În competiția pentru prezidențiale au rămas candidatul susţinut de PNL, Klaus Iohannis, care a obţinut în primul tur 37,82% din voturi, şi cel susţinut de PSD, Viorica Dăncilă, care a întrunit 22,26% din sufragii. Mandatul de Președinte al României este de cinci ani, iar votul se va desfăşura la fel ca în primul tur, între orele 07.00 şi 21.00 la secţiile de votare de pe teritoriul ţării.

Cetățenii pot vota la una dintre următoarele secții de votare, potrivit informațiilor puse la dispoziție pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente:

– în cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul ori reşedinţa, conform legii.

– dacă se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.

– dacă persoana îndeplineşte funcţia de membru al biroului electoral al secţiei de votare sau de operator de calculator al biroului electoral al secţiei de votare ori asigură menţinerea ordinii, votează la secţia de votare unde îşi desfăşoară activitatea.

– în cazul în care are mobilitate redusă poate vota la orice secţie de votare care îi asigură accesul la vot.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook