Alba. Inca un deces în urma infecţiei cu virusul West Nile, este al 22-lea caz

Un bărbat din judeţul Alba, care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în urma infecţiei cu virusul West Nile este al 22-lea caz de acest fel de anul acesta. Pacientul avea 71 de ani şi suferea şi de alte boli.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de Direcţia de Sănătate Publică Alba, un vârstnic, din comuna Fărău, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, acesta fiind internat pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

”Bărbatul de 71 de ani, din comuna Fărău, judeţul Alba, diagnosticat cu virusul West Nile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit treptat”, potrivit DSP Alba.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a primit confirmarea existenţei infecţiei cu virusul West Nile, joi, de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, în urma analizelor de laborator. Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în Alba a fost confirmat la sfârşitul lunii august, la o femeie de 64 de ani, care între timp a fost externată din spital, starea sa de sănătate fiind bună. Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că au fost înregistrate 196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile şi 21 de decese. Pacientul mort în judeţul Alba este al 22-lea caz înregistrat în ţară.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook