Adina Florea, propusă pentru şefia DNA, ar urma să fie audiată astăzi în Secţia pentru procurori a CSM

Procurorul Adina Florea ar urma să fie audiată luni în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care trebuie să emită un aviz consultativ în ceea ce priveşte numirea sa la conducerea DNA.

 Iniţial, interviul în cadrul Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ar fi trebuit să se desfăşoare pe 27 septembrie. Audierea a fost amânată până când Inspecţia Judiciară se va pronunţa pe sesizarea procurorului general cu privire la o posibilă abatere disciplinară a candidatei pentru funcţia de procuror şef al DNA scrie mediafax.ro.

Augustin Lazăr a anunţat în 7 septembrie că Parchetul General face verificări la lângă Curtea de Apel Constanţa, acolo de unde ar fi putut să fie transmis protocolul secret din 2016 între SRI şi PG şi care a apărut ulterior pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov. Tot de la acea instanţă provine şi Adina Florea.Amânarea interviului Adinei Florea s-a produs după ce aceasta s-a contrat puternic, în şedinţa din 27 septembrie, cu procurorul general, Augustin Lazăr. Atunci, ministrul Justiţiei Tudorel Toader s-a împotrivit amânării, motivând că nu există niciun temei juridic. “Nu aveţi un temei juridic, nici în lege, nici în vreun regulament, care se spunea la momentul audierii fostei procuror-şef, că regulamentul prevede altă procedură decât legea şi dacă n-ar fi trebuit să ţin cont de regulament, iar eu spuneam atunci, să nu se supere domnul procuror general, că era afirmaţia dânsului, spuneam că un regulament nu poate fi peste lege, ci regulamentul este exact invers. Regulamentul pune în aplicare normativul juridic la nivel de lege”, a spus Toader.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook