60% din investițiile guvernului Dăncilă se duc în tehnica militară

29 iulie 2018

Potrivit unei analize pe execuţia bugetară realizate de Platforma 100, peste 60% din investițiile guvernului Dăncilă o reprezintă achiziția de tehnică militară, în timp ce cheltuielile pentru obiective reale de investiții rămân modeste.

“Guvernul PSD își ascunde neputința de a atrage fonduri europene printr-o scamatorie ieftină”, se mai arată în raportul formaţiunii conduse fostul premier Dacian Cioloş.

Veniturile din fonduri europene sunt în continuare raportate “eronat” și umflate de peste 8 ori, prin introducerea subvențiilor pentru agricultură în categoria fondurilor europene aferente exercițiului bugetar 2014-2020.

Un paradox al guvernării social-democrate este creșterea excesivă a poverii fiscale pe forța de muncă și reducerea poverii fiscale pe capital. Impozitarea salariaților devine principala sursa de venit la buget, spune raportul citat.

Platforma România 100 atrage atenția că o politică simultană de creștere a cheltuielilor bugetare (unele cu caracter permanent) și de reducere a taxelor și impozitelor nu poate fi susținută pe termen lung.

În condițiile în care colectarea ANAF este în continuare scăzută, pentru respectarea țintei de deficit de 3% din PIB, Guvernul PSD-ALDE va fi nevoit să aducă mai mulți bani la buget (fie prin diminuarea și suspendarea temporară a contribuției la pilonul II de pensii, fie prin introducerea de noi taxe și impozite) sau să renunțe la anumite cheltuieli, în special de natură salarială, deoarece investițiile sunt deja la un minim istoric.

Lasa un comentariu. Parerea ta conteaza!

Comments are closed

Facebook